Work-life balance

Inhoud van de training
  • Hoe houd je plezier in je werk en je leven?
  • Hoe combineer je wetenschappelijk onderzoek met zorgtaken?
  • Hoe focus je je op de zaken die voor jou echt belangrijk zijn?
  • Hoe zeg je aardig en beslist nee?
Er komt nogal wat op je af wanneer je je gepromoveerd bent en hebt gekozen voor een loopbaan als wetenschappelijk onderzoeker. Onderzoeksvoorstellen schrijven, onderwijs geven, promovendi (leren) begeleiden, allerlei bestuurs- en managementtaken, congresbezoek en uiteraard goed onderzoek doen en daarover publiceren. En dan overweeg je misschien gezinsuitbreiding of heb je inmiddels al (kleine) kinderen. Daarnaast wil je fit blijven, sporten, op de hoogte blijven van cultuur en politiek en aandacht besteden aan je omgeving, vrienden en familie. Hoe houd je dan nog plezier in je werk en je leven?

In deze training ga je op zoek naar de zaken waaraan jij je tijd wil besteden. Je denkt na over welke activiteiten je energie geven en welke juist energie kosten. Je onderzoekt wat je tegehoudt om daadwerkelijk keuzes te maken: Waarom mag je van jezelf bijvoorbeeld geen fouten maken of 'nee' zeggen? 
In een klein groepje onderzoekers in dezelfde situatie, wissel je strategieën uit en oefen je met praktijksituaties. Je bindt de strijd aan met uitstelgedrag en met jouw interne en externe afleiders.
Je gaat naar huis met een heleboel tips en tricks en een persoonlijke strategie waarmee je de geïnvesteerde uren van de workshop in korte tijd terugverdient.

Voor wie?
Deze cursus is gericht op Post-docs, UD's en UHD en kan in het Nederlands en Engels worden gegeven.
Praktisch
Duur: 2 dagdelen
6 tot 10 deelnemers

belemmeringen
leegtrans