Stagiair(e)s

Door de jaren heen werkten wij samen met diverse stagiaires. Wat doen ze nu?

 JeroenHeimeriks   Jeroen Heimeriks: Bij de VU Amsterdam deed ik de bachelor Biomedische Wetenschappen, gevolgd door de master MPA (Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in the Health and Life Sciences) met als specialisatie wetenschapscommunicatie.
Binnen het eerste jaar MPA liep ik stage bij Hakuna Matata. Ik interviewde mannen met prostaatkanker. Ik vroeg hen naar hun mening over de videodagboeken van Hakuna Matata op de website van KWF Kankerbestrijding, waarin borst- en prostaatkanker patiënten vertellen over hun ziekte. Daarnaast monteerde ik zelf filmpjes voor het videodagboek over darmkanker.
Op het moment werk ik bij het Studiesecretariaat Aard- en Levenswetenschappen van de Vrije Universiteit. Moniek02klein   Moniek van den Hoek: Na een bachelor Biomedische wetenschappen aan de Vrije Universiteit te hebben gevolgd, volgde ik de master Biomedical Sciences met als specialisatie een jaar "Maatschappij" en een jaar "Infectieziekten". In dit Maatschappij-jaar richtte ik mij vooral gericht op communicatie. Zodoende liep ik in 2009 een stage bij Hakuna Matata. Hierin deed ik onderzoek naar de effectiviteit van e-learning cursussen en ontwikkelde ik een nieuwe e-learning cursus. Verder werkte ik mee aan de videodagboeken voor KWF Kankerbestrijding. Sinds begin 2012 werk ik bij Post NL, eerst als teamcoach en management trainee en nu als regiomanager.rijco_head1   Rijco van Egdom: Sinds de zomer van 2008 werk ik op de educatieve afdeling van dierentuin Artis. Mijn verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit het schrijven van teksten voor tentoonstellingen, beeldredactie, ontwerpen van tijdelijke etiketten en het produceren van audiovisueel materiaal voor overal in de tuin. Daarnaast heb ik een magisch effect op de printer die altijd stuk is en ben ik een manusje van alles.
Vanaf 2010 ben ik redacteur van Nieuws uit de Natuur, een educatief programma van de NTR voor kinderen van groep 5/6.


MargrietdeJong   Margriet de Jong: Sinds mei 2007 ben ik stafassistent op de stafafdeling Algemeen Beleid van ZonMw. ZonMw is de Nederlandse organisatie voor gezondheidszorgonderzoek en zorginnovatie. Als stafassistent heb ik twee belangrijke taken: de interne communicatie en het kwaliteitsbeleid. Interne communicatie richt zich voornamelijk op het kennis delen tussen ZonMw programma's, voornamelijk via intranet. Samen met een decentrale redactie ben ik verantwoordelijk voor de eindredactie daarvan.
Kwaliteitsbeleid richt zich op het verbeteren van de subsidieprocedure en de communicatie met projectleiders, commissieleden en referenten. Daarnaast ben ik betrokken bij het VRAP; een instrument om deimplementeerbaarheid en de maatschappelijke impact van projecten te meten.


Krijn   In 2007 liep ik stage  bij Hakuna Matata. In 2008 voerde ik een paar korte projecten uit om uiteindelijk als onderwijsontwikkelaar terecht te komen bij het Junior College Utrecht (JCU).
Het JCU is een is een samenwerkingsverband tussen de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht en 26 scholen voor voortgezet onderwijs. Het doel van het JCU is het verbeteren van de aansluiting tussen vwo en universiteit in de bètavakken.  Samen met universitair docenten en bètadocenten van de partnerscholen ontwikkelen we lesmaterialen voor de JCU-leerlingen.
Mijn werkzaamheden bestaan uit het coördineren van modules voor het vak Natuur Leven en Technologie en bijdragen aan het ontwikkelen van een didactiek die voor alle leerlingen, zowel snelle als langzame, een uitdaging biedt. Op dit moment ben ik vooral bezig met een NLT-module over HIV/AIDS. Vanaf 2011 ben ik werkzaam als docent biologie en NTL op het Utrechts Stedelijk Gymnasium.
Wouter   Wouter Klein Ikkink: Sinds het jaar na mijn stage in 2007 werk ik bij Bureau Lorient, een communicatiebureau. We zijn een vierkoppig bedrijf en schrijven artikelen over techniek en wetenschap voor allerlei publicaties. Daarbij kun je denken aan tijdschriften zoals De Ingenieur, maar ook aan interne magazines, speciale uitgaven en jaarverslagen van organisaties zoals NWO en TNO. Ik houd me vooral bezig met onderwerpen die te maken hebben met ICT, technologie en biologie.


MartijnB Martijn Belgraver: Na mijn stage kwam ik in de zomer van 2006 terecht bij bij ICON Clinical Research als Clinical Research Associate (CRA).
Mijn belangrijkste taak als CRA is het monitoren van klinische studies alsmede de logistieke organisatie en coördinatie ervan. De klinische studies zijn wetenschappelijke onderzoeken naar de werkzaamheid (effectiviteit) en bijwerkingen (veiligheid) van een nieuw geneesmiddel of medische apparatuur.
Het doel van dat monitoren is het controleren of de rechten en het welzijn van de proefpersonen beschermd worden, controleren of de gegevens uit het onderzoek juist en herleidbaar zijn en of de uitvoering van het onderzoek volgens de geldende wet- en regelgeving is uitgevoerd. Afhankelijk van het soort geneesmiddel of medische apparatuur dat onderzocht wordt, bezoek ik ziekenhuizen, huisartsen of onderzoeksbureaus. De werkzaamheden variëren dan van het controleren van de verzamelde data tot contacten met functieafdelingen en de onderzoeker en het afhandelen van logistieke zaken.leegtrans

Nieuwsbrief